februarie 29, 2024

Medic cardiolog: ‘Nu luați aspirina înainte și după vaccinare. Nu ajută cu nimic, eventual face rău’

sursa foto: pixabay

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.

Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina, susține Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie. Medicul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate.

Avertismentul dur al unui medic: ‘Spitalele riscă să devină bombe pentru pacienți’

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirina poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirina înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina este nu numai falsă, dar și periculoasă. Pe scurt: nu luați aspirina înainte / după vaccinare. Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.