iulie 5, 2024

Hreanul, medicament pentru numeroase afecțiuni

sursa foto: wawlist

Deși este evitat de anumite persoane, hreanul reprezintă o veritabilă sursă de sănătate. Este de două ori mai bogat în vitamina C decât lămâile, conţine vitamin B, potasiu, calciu, fier şi fosfor. De la hrean folosim rădăcina care se poate consuma crudă, rasă, în salate sau diverse preparate, sub formă de tinctură sau oţet din hrean.

Iată câteva dintre beneficiile sale:

– ne îmbunătăţeşte memoria datorită conţinutului său de vitamine din complexul B care ne sunt foarte necesare sistemului nervos.

– creşte pofta de mâncare, acesta mărind secreţia sucului gastric ne va induce senzaţia de foame, pentru cei ce vor să se îngraşe este recomandat să consume înainte de masă cu un sfert de oră puţin hrean ras.

– calmează tusea, amestecăm hrean ras cu zahăr şi consumăm tusea va dispărea destul de repede.

– este un analgezic puternic, însă natural, în cazul durerilor de cap a migrenelor vom consuma hrean, dar vom putea aplica comprese cu hrean pe frunte.

– este foarte bun şi pentru durerile reumatismale, pentru asta vom adăuga 2 linguri de hrean ras într-un jumătate de litru de lapte cald pe care îl vom consuma pe stomacul gol în două reprize zilnice.

5 remedii naturale pentru unghii galbene

– stabilizează tensiunea, hreanul are proprietatea de a fluidiza sângele dizolvând cheagurile, prevenind în acelaşi timp formarea lor, elasticizează vasele sanguine.

Ceai de hrean

Este recomandat în scop terapeutic: răceală, sinuzite, bronșite, dureri de cap, reumatism, probleme ale tractului urinar.

Ingrediente:

  • 200 ml apă;
  • 100 g hrean proaspăt ras.

Mod de preparare:

Hreanul ras proaspăt se pune în apa care clocotește. Se lasă la infuzat cinci minute, apoi se strecoară și se bea în trei reprize pe zi. Nu este recomandat abuzul.

Hreanul este un aliment cu reale beneficii. Preparat corect si alaturi de alimentele potrivite, este foarte placut la gust.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.