iulie 12, 2024

Haos total! Prefectul Capitalei nu a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în carantină

sursa foto: pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o primă reacție, la Antena 3, după ce un nou ordin de ministru, prin care se schimbă criteriile de carantinare a localităților, a fost publicat în Monitorul Oficial. Specialiștii spun că, potrivit noilor criterii, Bucureștiul s-ar afla deja în carantină.

Alin Stoica a confirmat că nu a știut despre noul ordin care schimbă criteriile de carantinare a localităților. “Odinul a fost făcut de ministerul Sănătății pentru că are competențe pe zona asta tehnică. Am aflat din Monitorul Oficial.”

“Acest ordin stabilește niște criterii după care se face o analiză tehnică. Analiză tehnică se face de către DSP sau INSP în funcție de criteriile acestea, după care ei fac o propunere către CNBSU sau CNSU, după care ordinul este dat de DSU. Este un parcurs sinuos care pleacă de la o propunere, propunerea tehnică medicală bazându-se pe acest ordin. Decizia este bazată pe factori mult mai complecși.

Johnson & Johnson amână livrarea vaccinului în Europa

Alte criterii pot fi și de natură economică, demografică, economico-demografică.

Acest ordin nu privește Capitala. Acest ordin privește modalitatea în care DSP sau INSP își face analiza proprie, iar cele două instituții au fost consultate.”

Întrebat dacă Bucureștiul va intră în carantină de Paște, prefectul susține categoric că nu.

“Avem alte măsuri pe care le aplicăm în momentul de față, cu succes, pentru că vedem că rata de infectare scade. Și vom rămâne pe aceste măsuri.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.