decembrie 6, 2023

Gravitatea Covid-19 va scădea în timp (OMS)

sursa foto: pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat miercuri un plan actualizat pentru Covid-19, prezentând trei scenarii posibile despre cum va evolua pandemia în acest an, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”Pe baza a ceea ce ştim acum, scenariul cel mai probabil este că virusul Covid-19 continuă să evolueze, dar severitatea bolii pe care o provoacă se reduce în timp, pe măsură ce imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infecţiei”, a spus directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unui briefing.

Cu toate acestea, şeful OMS a avertizat că pot apărea creşteri periodice ale numărului de cazuri şi decese, pe măsură ce imunitatea scade, ceea ce poate necesita o vaccinare periodică pentru populaţiile vulnerabile.

Vorbind despre celelalte două scenarii posibile, Tedros a spus că fie vor apărea variante mai puţin severe şi nu vor fi necesare rapeluri sau noi formulări de vaccinuri, fie va apărea o variantă mai virulentă şi protecţia oferită de vaccinare sau de infecţiile anterioare va scădea rapid.

Planul strategic de pregătire şi răspuns actualizat stabileşte ajustările strategice pe care fiecare ţară trebuie să le facă pentru a aborda factorii de transmitere a SARS-CoV-2, pentru a reduce impactul COVID şi pentru a pune capăt urgenţei globale.

Acesta este al treilea plan strategic de pregătire şi răspuns lansat de OMS şi probabil va fi ultimul, a spus Tedros. Primul raport a fost lansat în februarie 2020, la începutul pandemiei.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d