decembrie 6, 2023

Expert în sănătate publică: decizia de a nu închide școlile este una iresponsabilă

sursa foto: Facebook

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că decizia de a elimina din școli pragul de 6% este una iresponsabilă, egoistă și lipsită de empatie, nefiind bazată pe dovezi științifice.

Răzvan Cherecheș crede că în urma deciziei va crește foarte multa rata de infectare

„Decizia de a elimina pragul de 6% este una iresponsabilă și care nu este bazată pe dovezi științifice. Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific – exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește ministerul educației de orice complicație – ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie”, a explicat Cherecheș, informează Mediafax.

Avertisment dur al unui medic cardiolog: ‘Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct miocardic’

Expertul în sănătate publică mai spune că Ministerul Educației nu a făcut pregătirile necesare pentru valul 4 și arată care sunt soluțiile sale.

„Sunt extrem de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar acest lucru putea fi obținut doar dacă se pregăteau și introduceau încă din vară: testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice, obligativitatea vaccinării la cadrele didactice, introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase, obligativitatea măștii cu repercursiuni în cazul nerespectării și asigurarea distanțării în sălile de clasă”, a adăugat Răzvan Cherecheș.

Decizia privind anularea pragului de 6 la mie pentru închiderea școlilor a fost anunțată miercuri de ministrul Educației în urma unei consultări cu specialiștii în domeniul medical.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d