iulie 12, 2024

Europarlamentar PNL, apel la medici să se vaccineze voluntar

sursa foto: Facebook

Medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar, este apelul europarlamentarului PNL Cristian Bușoi: „Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea”.

„Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt eficiente și sigure”, transmite Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

El arată că, în România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, „ceea ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili”.

„Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România. Cadrele medicale au fost și sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul și dăruirea lor, depinde viața celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toții, ucide”, adaugă europarlamentarul.

Bușoi amintește că în Franța, Grecia și Italia vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie pentru tot personalul medical și pentru toți angajații care intră în contact direct cu pacienții vulnerabili. și că cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.