iulie 12, 2024

Criza Covid din România îngrijorează Europa! Un comisar vine să discute cu Iohannis, Attila și Ciucă

sursa foto: pixabay

Comisarul european responsabil pentru piața internă Thierry Breton face joi o vizită în România. „Este important să vin la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19”, a spus comisarul înaintea vizitei, anunță Mediafax.

Comisarul european responsabil pentru piața internă Thierry Breton se va întâlni joi la București cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila și cu ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă.

Ministrul Sănătății își arată dezamăgirea: ‘Nimeni nu a mai vrut să îşi asume răspunderea cine să facă aceste teste de salivă’

Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, a anunțat Comisia Europeană.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale – în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record – România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului””, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Comisarul european susține că trebuie încurajat efortul de vaccinare din partea tuturor părților interesate – Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.