februarie 22, 2024

Comisia Europeană cere României să ia ‘decizii dificile’ în lupta cu pandemia: ‘Măsurile acestea trebuie luate acum’

sursa foto: pixabay

Comisia Europeană cere României certificat verde și creșterea ritmului de vaccinare. „România are de luat decizii dificile”, spune comisarul european Thierry Breton: „măsurile acestea trebuie luate acum”.

„La nivel mondial sunt peste 70 de țări care folosesc certificatul digital Covid. Măsurile acestea trebuie luate acum. Avem un val care va veni, iar România are de luat decizii dificile. În Germania, de exemplu, dacă nu ești vaccinat, nu mai poți merge la serviciu. În Austria, nevaccinații au fost carantinați. Sunt și alte țări care iau măsuri. Măsurile nu vor dura la nesfârșit. Vaccinarea și certificatele trebuie să le folosim acum. Este necesar un curaj politic”, declară, la București, comisarul european Thierry Breton.

Peste 3.000 de cazuri noi și 256 de decese în ultimele 24 de ore

„Țările europene iau măsuri, cum zice dânsul (Thierry Breton – n.r.), destul de curajoase, dar foarte necesare la acest moment. Iar certificatul verde, anumite restricii și reguli sunt extrem de necesare pentru a preveni o nouă catastrofă și un nou număr mare de decedați”, spune Raed Arafat.

La rândul său, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, afirmă că măsurile luate de autorități „inclusiv vaccinarea, nu sunt populare, dar sunt în beneficiul sănătății publice, deoarece nu mai putem tolera sute de decese”.

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă, se întâlnește, miercuri, și cu președintele Klaus Iohannis, după ce a avut întrevederi cu miniștrii Cseke Attila și Nicoloae Ciucă.

Potrivit RoVaccinare, miercuri a fost depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.