iunie 22, 2024

CNCAV: Din 14 martie, bilanţul vaccinărilor anti-COVID se va comunica săptămânal şi nu zilnic ca până acum

sursa foto: pixabay

Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se transmit zilnic, iar de luni, 14 martie, acestea vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, a informat joi CNCAV.

“Această măsură face parte din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii. Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă.

Andrei Baciu: Vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie

Astfel, conform CNCAV, în perioada următoare se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, potrivit reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare.

“Acest proces, care se va desfăşura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical”, precizează sursa citată.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.