martie 25, 2025

Ciorbele din România rup topurile mondiale. Care sunt rețetele care i-au cucerit pe străini

sursa foto: pixabay

Două ciorbe din România au intrat în cel mai recent top gastronomic realizat la nivel mondial, în timp ce în „Top 100 de supe europene”, țara noastră are nu mai puțin de 13 feluri de mâncare.

Ciorba rădăuțeană ocupă locul 3 în cel mai recent clasament al celor de la Taste Atlas, la nivel european, iar locul 24 în top 100 de ciorbe la nivel mondial. Ciorba de fasole cu afumătură e apreciată și ea de străini și se regăsește în ambele topuri, pe 25 european și pe locul 79 mondial.

13 ciorbe din România în „Top 100 de supe europene”

Pe primul loc în clasamentul celor de la Taste Atlas, la nivel european se află două supe din Finlanda: supa de somon și supă finlandeză de pește ((Kalakeitto). Pe locul trei se află ciorba rădăuțeană din România, iar pe locul patru gulașul unguresc.

În afară de ciorba rădăuțeană, România mai este reprezentată de alte 12 rețete în „Top 100 de supe europene: ciorbă de fasole cu afumătură (25), ciorbă de perişoare (33), supa (de pui) cu tăieței (38), ciorbă de fasole (44), ciorbă de văcuță (46), ciorbă de lobodă (51), ciorbă de salată cu afumătură (56), ciorbă de burtă (66), supă (de pui) cu găluște (71), ciorbă de pește “ca-n Deltă” (76), borșul de miel (81) și borșul (86).

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe To Our Newsletter