mai 21, 2024

Céline Dion face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează ‘ca un atlet’

sursa foto: digi 24

Céline Dion spune că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca un atlet”. Deși nu știe când va reveni pe scenă, obiectivul ei este clar: să viziteze din nou Turnul Eiffel.

Céline Dion, care suferă de sindromul persoanei rigide, a declarat pentru Vogue France, că face terapie cinci zile pe săptămână.

„Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel!”. a declarat Dion. Céline Dion nu știe când va reveni pe scenă, dar obiectivul ei în acest moment este să își gestioneze boala suficient de bine.

Cântăreața a vorbit despre viața ei și despre gândurile ei cu privire la momentul în care va putea să cânte din nou: „Nu știu… Corpul meu îmi va spune. Pe de altă parte, nu vreau doar să aștept. Este greu, muncesc foarte mult și mâine va fi și mai greu. Mâine este o altă zi. Dar există un lucru care nu se va opri niciodată, și acela este voința. Este pasiunea. Este visul. Este determinarea”.

Dion a avut ultimul turneu în 2020, susținând 52 de spectacole din turneul său mondial Courage în America de Nord, înainte de a reprograma datele rămase din cauza pandemiei. Ea a anulat în cele din urmă restul datelor din cauza stării sale de sănătate în mai 2023.

„Nu am învins boala”

„Nu am învins boala, pentru că este încă în mine și va fi mereu. Sper că vom găsi un miracol, o modalitate de a o vindeca cu ajutorul cercetării științifice, dar deocamdată trebuie să învăț să trăiesc cu ea”, a declarat Dion.

Sindromul „persoanei rigide” este o tulburare neurologică care poate provoca simptome precum rigiditate musculară și spasme. Este o boală foarte rară, care afectează un om la un milion, potrivit unei estimări.

Deși nu există un tratament, sunt modalități prin care pacienții își pot gestiona afecțiunea. Aceasta include medicamente, precum și intervenții nemedicamentoase, cum ar fi terapia prin masaj.

Dion a povestit că face „terapie sportivă, fizică și vocală” cinci zile pe săptămână, ca parte a planului său de tratament.

“Lucrez la degetele de la picioare, la genunchi, la voce. După cum văd eu lucrurile, am două opțiuni. Fie mă antrenez ca un atlet și muncesc foarte mult, fie mă deconectez și s-a terminat, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în fața oglinzii și îmi cânt”, a spus Dion.

„Am ales să lucrez cu tot corpul și sufletul, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cea mai bună persoană care o pot fi”, a adăugat ea.

Celine Dion este una dintre numeroasele celebrități care vorbește deschis despre modul în care se confruntă cu diagnostice medicale foarte dificile, notează Business Insider.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.