iulie 1, 2024

Ceaiul care îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar

sursa foto: pixabay

Chimenul este o sursă bogată de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu, dar și vitaminele A, C, E și B6. Conține aminoacizi, dar și o cantitate mare de grăsimi, carbohidrați și fibre alimentare și poate fi consumat într-o varietate de feluri. Ceaiul din chimen este indicat pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni printre care tuse, răceală, bronșită, febră, paraziți intestinali sau infecții ale tractului urinar. Iată cum faci ceai de chimen.

Ai nevoie de o linguriță de semințe de chimen și 200 ml de apă. Semințele de chimen se pun într-un ibric și se lasă să se încălzească pentru câteva secunde, după care se adaugă și apa. Se lasă ceaiul până dă în clocot, după care se ia de pe foc și se acoperă ibricul cu un capac pentru a rămâne la infuzat timp de aproximativ 10 minute. După ce a stat la infuzat, ceaiul de chimen se strecoară și se consumă cald neîndulcit sau cu puțină miere, scrie libertatea.ro.

Nu mai aruncați cojile de ouă! Iată ce beneficii au pentru sănătate

Ceai de chimen – beneficii

Îmbunătățește digestia

Consumul de ceai de chimen îmbunătățește funcțiile digestive, reduce balonarea după o masă copioasă și previne senzația de greață ori de prea plin.

Întărește sistemul imunitar

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ceaiul de chimen este un tratament natural pentru gripă, răceală, tuse sau bronșită. Poate ameliora durerile în gât, dar și simptomele asociate virozelor de sezon.

Stimulează lactația

Pentru femeile însărcinate sau chiar proaspetele mămici, ceaiul de chimen este un adjuvant în stimularea lactației. Consumul de chimen ajută la secreția laptelui datorită timolului din compoziție, care tinde să mărească secreția glandelor, inclusiv a celor mamare. Chimenul conține și o cantitate ridicată de calciu, un element important al laptelui.

Previne anemia

Pentru că este bogat în fier, peste 66 mg la fiecare 100 grame, chimenul poate fi un adaos nutritiv în dieta zilnică pentru a elimina simptomele anemiei precum anxietate, oboseală, disfuncție cognitivă sau alte probleme digestive.

Bun în cazul tulburărilor respiratorii

Chimenul are acțiune expectorantă, ajută la eliminarea ușoară a mucusului acumulat în tractul respirator și astfel se inhibă formarea de mucus adițional și se vindecă problema ce a dus la această tulburare. Datorită cafeinei și uleiurilor esențiale aromatice, chimenul este un adjuvant și pentru persoane care suferă de astm.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.