februarie 29, 2024

Campanie inedită de donare de sânge în județul Galați

sursa foto: pixabay

O campanie inedită de donare de sânge va fi organizată în județul Galați, în baza unui protocol semnat de Centrul de Transfuzie Sanguină și de Consiliul Județean. Sângele va fi colectat chiar în localități, iar donatorii vor fi mobilizați de primari.

Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Galaţi, susține că în județ este criză de sânge și de aceea a solicitat ajutorul autorităților.

„Avem probleme cu cantitățile de sânge. Suntem undeva la jumătate. Sunt zile și zile, de aceea am cerut ajutorul Consiliului Județean. Vom merge în toate localitățile din județ, vom colecta sânge la fața locului, dacă ei vor să vina la centrul de transfuzii din oraș, sunt bineveniți”, a explicat Camelia Stoichicescu, conform Mediafax.

Certificatele digitale UE pentru COVID pot fi obţinute online, începând de astăzi. Pașii de urmat

Protocolul pentru organizarea unei campanii de donare de sânge a fost aprobat miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi. Reprezentanții instituției vor merge în localități și împreună cu autoritățile locale vor organiza centre de donare și vor mobiliza oameni.

„Este o criză majoră. Dacă în urmă cu câţiva ani, la centrul de la Galaţi erau şi câte 100 de donatori pe zi, astăzi numărul celor care donează a scăzut la mai puţin de jumătate. De aceea, pentru prima oară în judeţul nostru, va fi organizată o amplă campanie de donare de sânge. Vom sprijini Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați cu tot ceea ce este nevoie şi ne vom implica activ în a facilita comunicarea cu toate primăriile din judeţ, astfel încât în urma acestei campanii de donare de sânge să fie salvate cât mai multe vieţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Donatorii de sânge trebuie să îndeplinească niște condiţii minime privind vârsta, greutatea și starea de sănătate. Pentru cei care donează sânge există şi o serie de beneficii, cum ar fi o zi liberă de la locul de muncă, tichete de masă şi abonament gratuit de 45 de călătorii.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.