iulie 13, 2024

Boala genetică de care suferă Celine Dion: a ajuns să cântărească 40 de kg

sursa foto: digi24

Celebra cântăreață Celine Dion a fost nevoită să-și anuleze toate concertele din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

„Céline se confruntă cu spasme musculare persistente și severe care o împiedică să concerteze. Echipa ei medicală continuă să o supravegheze și să o trateze. Simptomele cu care se confruntă o împiedică să participe la repetițiile pentru noul show”, a anunțat echipa lui Celine Dion.

O rudă a vedetei a declarat pentru revista ”Here” că artista Celine Dion ”nu poate merge” și ”suferă de dureri ale gambelor și ale picioarelor care o paralizează. Este foarte slăbită și a slăbit mult. O boală care ar putea necesita o convalescență îndelungată, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ar putea fi necesar să se oprească pentru câteva luni, sau chiar un an. Pentru că simptomele sale sunt mai îngrijorătoare decât era prevăzut.

Boosterul, eficienţă foarte ridicată în faţa formelor severe de COVID. Când estimează MedLife valul 5

Vedeta a slăbit enorm

Presa americană avansează cifra de 40 de kilograme la cei 50 de ani pe care îi are.

Specialiștii susțin că Celine Dion suferă de degenerescență musculară, o afecțiune rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului. E paralizată de crize de durere și tetanie (n.r sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor), slăbește văzând cu ochii.

Această afecțiune se dobândește genetic și poate apărea în orice moment al vieții, în copilărie sau mult mai târziu. Boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare. Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă

Mușchii își pierd progresiv forța și volumul. Boala poate, în câțiva ani, chiar zece ani, aduce persoana la o dependență fizică totală. În ciuda tuturor terapiilor posibile capabile să amelioreze disconfortul, nimic nu poate regenera un mușchi odată ce boala a provocat degenerarea neuronilor care îl controlează.

De asemenea, o victimă în vârstă a degenerescenței musculare va avea nevoie constant de ajutor și asistență în toate gesturile vieții de zi cu zi. Nu există un tratament eficient pentru această boală.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.