iulie 12, 2024

Bilanțul global ajunge la pragul de 250 de milioane de cazuri COVID. Experții sunt optimiști

sursa foto: pixabay

Bilanțul global de coronavirus ajunge duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri. Unele țări din Europa de Est încă se confruntă cu focare record.

Cazurile mondiale cauzate de COVID-19 ajung duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri, pe măsură ce valul provocat de varianta Delta se atenuează și se reiau comerțul și turismul, deși unele țări din Europa de Est se confruntă cu focare record.

În ultimele trei luni, numărul mediu zilnic de cazuri a scăzut cu 36%, potrivit unei analize Reuters.

Chiar dacă răspândirea a încetinit, virusul continuă să infecteze 50 de milioane de persoane la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta, foarte contagioasă, se arată în analiză.

A fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID.

Experții din domeniul sănătății sunt optimiști, deoarece multe națiuni au depășit pandemia datorită vaccinurilor și expunerii naturale, deși avertizează că vremea mai rece și viitoarele sărbători ar putea crește numărul de cazuri.

„Credem că între acest moment și sfârșitul anului 2022, acesta este punctul în care obținem controlul asupra acestui virus… în care putem reduce în mod semnificativ bolile grave și decesele”, a declarat pentru Reuters Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizația Mondială a Sănătății.

Pe lângă vaccinuri, medicii dispun acum de tratamente mai bune. Marea Britanie a devenit joi prima țară din lume care a aprobat pastila antivirală COVID-19, dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) și Ridgeback Biotherapeutics, numită molnupiravir, care ar putea schimba jocurile. Studiile au arătat că aceasta ar putea înjumătăți șansele de deces sau de spitalizare pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever, atunci când este administrată la începutul bolii.

Infecțiile sunt în continuare în creștere în 55 din 240 de țări, Rusia, Ucraina și Grecia fiind la niveluri record sau aproape de niveluri record de cazuri raportate de la începutul pandemiei, potrivit unei analize Reuters.

Europa de Est are printre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune. Mai mult de jumătate din toate noile infecții raportate la nivel mondial provin din țări din Europa, cu un milion de noi infecții la aproximativ fiecare patru zile, potrivit analizei.

Mai mult de jumătate din populația lumii nu a primit încă o singură doză de vaccin COVID-19, potrivit Our World in Data. Mai puțin de 5% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel la liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii să finanțeze un plan de 23,4 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinuri, teste și medicamente COVID-19 în țările mai sărace în următoarele 12 luni.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.