decembrie 6, 2023

Beatrice Mahler: ‘Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august’. Cum trebuie să ne comportăm în perioada următoare

sursa foto: digi24

Beatrice Mahler, medic pneumolog şi manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit, luni, în emisiunea “În faţa Naţiunii” cu Sabina Iosub de la Antena 3, despre varianta Delta care a devenit dominantă în Europa. “Nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment”, spune medicul.

Beatrice Mahler a afirmat, luni, la un alt post tv că nu susține vaccinarea obligatorie, însă consideră că personalul medical ar trebui vaccinat, deoarece pacientul trebuie pus pe primul loc.

Şi, cum numărul de infectări este din ce în ce mai mare cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, Beatrice Mahler, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce trebuie să facem pentru a nu ne infecta cu noua variantă a coronavirusului.

Valeriu Gheorghiţă: “Nu cred că în România se va ajunge la obligativitatea vaccinării”

“Ne așteptăm și în România, cum vedem în Europa de vest, la o creștere a numărului de cazuri, mai ales la persoanele nevaccinate, pentru că așa cum știm deja, tulpina Delta se transmite mult mai rapid, iar în momentul în care are loc transmiterea comunitară, numărul de cazuri crește extrem de rapid. În Franța cel puțin a ajuns la o creștere de aproape opt ori a numărului de cazuri într-o săptămână, ceea ce trebuie să ne facă să fim atenți și să fim precauți și când ne alegem vacanța și la modul în care ne comportăm în vacanță, dar și la modul în care va trebui să ne comportăm în momentul în care autoritățile vor anunța o creștere semnificativă a numărului de cazuri în România.

Cred că în primul rând nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment. Trebuie să fim atenți la modul la care relaționăm cu ceilalți și în acest moment nu avem restricții, pentru că avem un număr mic de cazuri, dar să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum. Adică să ne spălăm mâinile, să evităm să stăm cu persoane pe care nu le cunoaștem, sau nu îi știm foarte bine, în spații închise, pentru că până la urmă sănătatea noastră a tuturor contează.

În acest moment nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite, pentru că suntem cu o situație extrem de bună, atât în spital, cât și ca număr de cazuri declarate. Eu cred că acum avem un moment în care putem “respira” mult mai liniştiţi, ar trebui să vedem de ce o mare parte a populaţiei respinge o anumită recomandare pe care am făcut-o de atâtea ori, pentru că poate sunt motive reale pentru ei şi care trebuiesc lămurite prin informaţii şi prin comunicare”, a declarat Beatrice Mahler.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d