decembrie 6, 2023

Avantajele trișatului în dietă! Da, ai citit corect

sursa foto: pixabay

O persoană încearcă, în medie, 126 de diete, de-a lungul vieţii, arată studiile. Suntem tentaţi să începem cel puţin două diete, „la modă‟, pe an, pe care, de obicei, le abandonăm după doar şase zile. Dacă trişăm din când în când, avem mai multe şanse să ţinem dieta până la capăt?

Nutriţioniştii informează că este bine ca, o dată pe săptămână, să introducem în meniul dietei noastre o zi în care să trişăm, scrie clickpentrufemei.ro. Adică să avem o masă pe săptămână, în care să putem mânca tot ce ne dorim, moderat. Astfel, vom reuşi să învingem poftele culinare atunci când ţinem regim.

Apa de chimen și beneficiile sale

Avantajele trişatului în dietă

1. Creşte metabolismul şi îţi îmbunătăţeşte capacitatea de a pierde în greutate. O masă cu mai multe calorii pe săptămână calorică nu îţi va pune în pericol dieta, din contră vei reuşi să slăbeşti mai repede.

2. Ajută la resetarea hormonilor responsabili de metabolismul sănătos şi de reglarea insulinei în corp.

3. Este o uşurare psihologică! Potrivit studiilor, oamenii reuşesc să ţină o dietă pentru un timp mai îndelungat dacă li se oferă o recompensă la finalul săptămânii. Simt că au fost răsplătiţi pentru efortul depus, iar poftele excesive pot fi potolite cu ajutorul unei mese delicioase.

Pentru un răsfăţ culinar, cheia este planificarea! Este de preferat să îţi pregăteşti din timp această masă, cum ar fi la finalul săptămânii sau la o ocazie specială. În acest fel, o poţi adapta în jurul aportului de calorii din ziua respectivă. Este minunat să ai ceva de aşteptat, oferindu-ţi motivaţie suplimentară să te descurci bine în timpul săptămânii!

Nu face din asta un obicei.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d