decembrie 4, 2023

Aplicaţia Optimerix se lansează oficial în România: Cum găseşti cele mai ieftine medicamente?

sursa foto: pixabay

Vești bune. S-a lansat aplicaţia mobilă Optimerix, care ajută pacienţii să găsească cele mai ieftine medicamente şi să economisească până la 90% din costul lunar aferent tratamentelor medicale eliberate pe bază de rețetă.

În contextul digitalizării, lansarea pe piaţa a unei aplicaţii pentru medicamente reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate digital, transparent și echitabil.

Conform datelor Comisiei Europene, cheltuielile anuale pentru sănătate în ţara noastră sunt estimate la 1.029 euro pe cap de locuitor, o bună parte fiind reprezentată de cheltuielile cu medicamentele.

Datorită costurilor ridicate, din ce în ce mai mulți români își neglijează sănătatea – medicamentele fiind din ce în ce mai scumpe,  bolnavii cu venituri reduse renunţă să îşi mai ridice reţetele deşi suferă de afecţiuni cronice care necesită tratament constant, pe termen lung.

În plus, pacienții sunt tot mai nemulţumiţi de faptul că le sunt recomandate medicamente scumpe, deşi pe piaţa există alternative farmaceutice echivalente și la fel de eficiente, dar mult mai ieftine.

“Prin dezvoltarea aplicației Optimerix ne propunem să îmbunătățim viața pacienților, oferindu-le acces gratuit la informații privind medicația recomandată și conștientizarea alternativelor de medicamente disponibile în tratarea afecțiunilor de care suferă. Vrem ca România să aibă un sistem de sănătate accesibil pacienţilor, indiferent de venituri şi din acest motiv am creat o aplicaţie care poate aduce economii importante lună de lună”, a declarat Claudia Pop, Director Executiv Optimerix.

Astfel, prin inovație, empatie și transparență, Optimerix își propune să accelereze alături de pacienţii români tranziția către un sistem de sănătate digital accesibil tuturor, indiferent de venituri.

Optimerix – o aplicație centrată pe pacienți

Optimerix este prima aplicație mobilă de pe piața locală, construită sub forma unui calculator sau comparator online de prețuri

Aplicaţia vine în sprijinul pacienților, ajutându-i să facă cea mai convenabilă alegere privind medicamentele de care au nevoie, în funcție de rețetă eliberată de medic.

Aceasta reprezintă o soluţie extrem de utilă pentru persoanele care trebuie să îşi ridice în fiecare lună prescripţiile din farmacii.

Optimerix ajută românii să găsească cele mai ieftine medicamente şi să estimeze rapid cât urmează să plătească pentru tratamentul lor sau al apropiaților.

Prin urmare, aplicaţia Optimerix vine în sprijinul pacienţilor ajutându-i să estimeze rapid costul reţetelor, 100% online, de pe telefonul mobil cu doar câteva clickuri. De asemenea, ei pot administra eficient mai multe prescripții medicale, folosind o singură platformă, şi să compare singuri prețul medicamentelor de care au nevoie, găsind astfel varianta cea mai potrivită bugetului propriu.

Cum funcţionează aplicaţia

Optimerix în cinci pași simpli

1. Pacientul crează rapid un cont folosind doar numele şi numărul său de telefon

2. Scanează codul reţetei eliberate de medic sau caută manual substanța activă de interes

3. Compară preţurile existente pe piață și estimează costul rețetei lor

4. Aleg alternativele de medicamente potrivite bugetului și le salvează într-o listă, direct în aplicație.

5. Pot merge liniștiți în farmacie cu lista configurată şi valoarea totală de plată gata estimată.

Drept urmare, datorită lui Optimerix, pacienții plătesc un preț corect pentru medicamente și dețin mai mult control asupra propiilor cheltuieli lunare. Folosind aplicaţia Optimerix, un pacient cronic poate face economii de până la 90% cu tratamentul și să poata avea grijă în continuare de propia sănătate, fără compromisuri. Printr-o simplă scanare a codului QR imprimat pe rețetă, aplicația afișează toate alternative de preț disponibile pentru medicamente compensate.

Aplicaţia Optimerix se poate descărca gratuit, direct pe telefonul mobil, din magazinele de aplicații Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.optimerx.app) şi App Store (https://apps.apple.com/us/app/optimerix/id1598906218).

 

Află mai multe detalii pe www.optimerix.ro.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: