februarie 29, 2024

Andrei Baciu: Aproape 750.000 de români și-au descărcat certificatul digital

sursa foto: digi24

Aproape 750.000 de români și-au descărcat până miercuri certificatul digital, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„747.450 de români și-au descărcat certificatul digital (cifre centralizate la ora 10:00)! Cele mai multe documente (96%) sunt pentru cei care au ales să se vaccineze. Mă bucur că platforma funcționează bine, iar documentul se emite în doar câteva minute”, a scris miercuri pe Facebook Andrei Baciu.

Acesta spune că există însă și câteva situații în care eliberarea documentului poate să dureze mai mult.

Şefi din spitale, Ministerul Sănătăţii şi DSP, găsiţi de ANI în incompatibilitate şi conflict de interese

Secretarul de stat susține că platforma https://certificat-covid.gov.ro eliberează certificatele pentru persoanele cu test negativ doar după ce rezultatul a fost introdus de clinica la care a fost făcut testul în baza de date „Corona-Forms”. Este posibil ca unele date să fie raportate cu întârziere.

„Există o perioadă de tranziție de șase săptămâni începând cu 1 iulie 2021, în care pot fi utilizate atât certificatele digitale UE privind COVID, cât și alte formate – adeverințele oficiale eliberate de autoritățile medicale, care atestă faptul că o persoană este vaccinată sau deține un test negativ”, a mai transmis Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, descărcarea certificatului digital durează doar câteva minute, iar acesta este valabil până în iunie 2022.

Pentru dificultăți întâmpinate în eliberarea certificatelor digitale EU privind COVID autoritățile pun la dispoziție Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.