iunie 22, 2024

Studiile arată că persoanele vaccinate cu Moderna nu ar avea nevoie de o a treia doză

sursa foto: pixabay

Milioane de persoane din SUA sunt eligibile pentru a treia doză de vaccin Pfizer, însă autorităţile aşteaptă mai multe date înainte de a recomanda rapelul pentru vaccinurile Moderna şi Johnson&Johnson.

Nu există nicio recomandare federală pentru persoanele care au primit vaccinurile Moderna sau Johnson & Johnson COVID-19 în acest sens. Din contră, dovezile sugerează că persoanele care  au optat pentru serul Moderna e posibil să nu aibă nevoie de un rapel la fel de mult ca ceilalți, potrivit Business Insider.

Săptămâna trecută, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a publicat mai multe date din spitalele din toată țara care arată că persoanele care au primit vaccinul Moderna sunt mai puțin susceptibile de a fi spitalizate decât persoanele care au primit Pfizer sau Johnson & Johnson.

Un alt raport al CDC, publicat la începutul lunii septembrie, a sugerat că vaccinul cu două doze Moderna a redus riscul de spitalizare cu 93%. Pentru vaccinul Pfizer această cifră a fost de 88%, iar pentru Johnson & Johnson a fost de 71%.

Rata de deces de cauza afecțiunilor cardiovasculare, de trei ori mai mare în România faţă de media europeană

Dr. Robert Atmar, care conduce un studiu la Baylor College of Medicine, a spus că, deși nu ar fi surprins dacă persoanele vaccinate cu J&J primesc în curând o recomandare de rapel, „pentru Moderna, nevoia rapelului rămâne o întrebare deschisă”.

date, colectate de la spitale din 20 de orașe, au sugerat că vaccinul Moderna a protejat oamenii împotriva spitalizării mai mult decât vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson. După patru luni, vaccinul Moderna a rămas 92% eficient în prevenirea spitalizării, în timp ce Pfizer a fost 77% eficient și J&J 68%.

Unul dintre motivele pentru care vaccinul Moderna poate rezista mai bine în protecția pe termen lung este doza mai mare. O doză a vaccinului Moderna constă din 100 micrograme de vaccin mARN, în timp ce Pfizer are 30 micrograme. Acest lucru poate însemna efecte secundare mai ușoare în urma vaccinării cu Pfizer – dar pe termen lung, protecția ar putea să nu fie la fel de puternică.

De când varianta Delta a virusului a ajuns în SUA, beneficiarii vaccinurilor Moderna și Pfizer s-au îmbolnăvit mai des.

Aceste estimări ale eficacității vaccinului, defalcate pe grupe de vârstă, provin din date privind peste 74.000 de spitalizări în 187 de spitale la nivel național.

Putem vedea că Moderna a depășit Pfizer în rândul adulților cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani. Din iunie până în august, eficacitatea vaccinului Moderna împotriva spitalizării a fost de 99% în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani și de 91% în rândul celor între 50 și 64 de ani.

Vaccinul Pfizer în aceeași perioadă a fost de aproximativ 82% eficient în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 49 de ani și 84% eficient în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani.

La adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, cele două vaccinuri au avut rezultate aproape identice, cu eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării de 82% pentru Moderna și 85% pentru Pfizer.

Aceste date, preluate de la peste 250 de spitale din 14 state, combină eficacitatea vaccinului Pfizer și Moderna împotriva spitalizării într-o singură diagramă. Aceasta indică faptul că majoritatea cazurilor de deces cauzat de COVID-19 și, la nivel național, sunt ale persoanelor nevaccinate.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.