februarie 22, 2024

Spitalul de Boli Infecţioase Constanța, afectat în urma unui incendiu, ar putea fi redeschis parţial

sursa foto: pixabay

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, afectat în urma unui incendiu produs în data de 1 octombrie, ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie, este concluzia unei întâlniri care a avut loc luni, la Prefectura Constanţa. De asemenea, angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase sunt detaşaţi la alte unităţi medicale.

Prefectura Constanţa a transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul Silviu Coşa, în vederea dezbaterii mai multor teme, printre care situaţia Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
“În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 1 noiembrie, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.
Sursa citată menţionează angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase sunt detaşaţi la alte unităţi medicale.
“De asemenea, în urma discuţiei deschise de reprezentanţii federaţiilor sindicale, privind situaţia angajaţilor din spital, managerul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a adus la cunoştinţă faptul că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la alte unităţi medicale pe o perioadă de trei luni, iar 95 sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa”, a mai precizat Prefectura.
Un puternic incendiu a izbucnit, pe data de 1 octombrie, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.