Sorin Bontea dezvăluie rețeta celui mai delicios desert de iarnă
Sorin Bontea a venit cu o surpriză specială pentru gospodinele din România. Iubitorii de dulciuri pot să se răsfețe cu un desert absolut delicios. Celebrul chef a explicat detaliat cum să preparăm un mousse din ciocolată.
”La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua”, scrie Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Pentru prepararea desertului avem nevoie de câteva ingrediente simple:
200 g făină
20 g cacao Nestle Dessert
100ml ulei de floarea soarelui
250 ml apă
100 g zahăr
o jumătate de linguriţă de praf de copt
un vârf de linguriţă de bicabornat
esenţă de vanilie cu burbon
Mousse de ciocolată – o porţie
60 g ciocolată Nestle Dessert
10 g zahăr
15 ml frişcă lichidă
1 ou
Glazura1
50 ml frişcă
100 g ciocolată Nestle Dessert
„Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr. Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa. Amestecăm bine până se topeşte zahărul. Întindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament. Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade. Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin. Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata”, a explicat Sorin Bontea.