octombrie 4, 2024

Sorin Bontea dezvăluie rețeta celui mai delicios desert de iarnă

sursa foto: facebook

Sorin Bontea a venit cu o surpriză specială pentru gospodinele din România. Iubitorii de dulciuri pot să se răsfețe cu un desert absolut delicios. Celebrul chef a explicat detaliat cum să preparăm un mousse din ciocolată.

”La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua”, scrie Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Pentru prepararea desertului avem nevoie de câteva ingrediente simple:

200 g făină

20 g cacao Nestle Dessert

100ml ulei de floarea soarelui

250 ml apă

100 g zahăr

o jumătate de linguriţă de praf de copt

un vârf de linguriţă de bicabornat

esenţă de vanilie cu burbon

Mousse de ciocolată – o porţie

60 g ciocolată Nestle Dessert

10 g zahăr

15 ml frişcă lichidă

1 ou

Glazura1

50 ml frişcă

100 g ciocolată Nestle Dessert

„Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr. Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa. Amestecăm bine până se topeşte zahărul. Întindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament. Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade. Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin. Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata”, a explicat Sorin Bontea.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.