iulie 12, 2024

Secţia de oncologie a SJU Slatina va fi dotată cu echipamente medicale de aproape 5 milioane euro

sursa foto: pixabay

Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va fi dotată cu echipamente medicale în valoare de aproape cinci milioane de euro, un proiect iniţiat în acest sens fiind aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Olt, în vederea depunerii pentru finanţare prin Programul Sănătate.

Consilierii judeţeni au aprobat şi un proiect pentru dotarea SJU Slatina cu aparatură de circa un milion de euro ce va permite efectuarea în laboratorul de microbiologie a unor analize pentru depistarea cancerului.

“Avem două proiecte pe care încercăm să le depunem pe fonduri europene. Primul este legat despre dotarea laboratorului de microbiologie, asta înseamnă că anumite analize de histochimie le vom putea face aici şi nu mai trebuie să trimitem probele la Bucureşti, să aşteptăm şi câte o lună, o lună jumătate, până ne vin rezultatele. Primul proiect are o valoare de aproximativ un milion de euro. Cel de-al doilea proiect prevede dotarea secţiei de oncologie cu aparatură specifică, astfel încât să putem să diagnosticăm mai rapid această boală. Cel de-al doilea proiect înseamnă aproximativ cinci milioane de euro”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Prin cele două proiecte menţionate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale pentru diagnosticul cancerului şi stabilirea unui tratament personalizat, în funcţie de profilul tumoral identificat. În acest scop, unitatea sanitară va achiziţiona echipamente medicale performante, superioare celor existente la Secţia de oncologie cât şi în celelalte secţii în care se tratează bolnavii de cancer.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.