iunie 13, 2024

Șase vieți salvate în câteva ore, prin transplant de organ

sursa foto: pixabay

Șase vieți au fost salvate în doar câteva ore, după ce aparținătorii a doi pacienți aflați în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe. Prelevările s-au făcut duminică la Spitalul Clinic de Urgență București.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), duminică, la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca au fost realizate două prelevări multiorgan de la doi pacienți aflați în moarte cerebrală, o astfel de acțiune fiind o premieră la nivel național. Totul a decurs într-un interval de câteva ore.

„Echipa ATI a Spitalului Floreasca, formată în ani de zile sub conducerea doamnei Prof. Dr. Ioana Grințescu, alături de Conf. Dr. Liliana Mirea şi de coordonatorul transplant, Dr. Rosana Turcu, şi-a dovedit încă o dată profesionalismul, fiind unitatea sanitară reper în modul de funcţionare a activităţii de donare”, a transmis ANT.

Efortul lor a fost preluat de echipele de la Institutul Clinic Fundeni, care au intevenit pentru prelevarea de ficat și rinichi.

Astfel, sub coordonarea profesorului Irinel Popescu, la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, doi pacienți, de 41 de ani și de 54 de ani, au primit o nouă șansă la viață datorită intervențiilor de transplant hepatic. În același timp, la Centrul de Transplant Renal Fundeni, alți patru pacienți au primit o nouă șansă la viață prin transplant renal.

„Gestul de omenie al familiilor și profesionalismul tuturor specialiștilor implicați în activitatea de transplant au salvat într-o singură zi 6 oameni a căror unică șansă la viață era un transplant de ficat sau rinichi”, a transmis luni ANT.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.