iunie 22, 2024

România a atins vârful valul 5 – ce urmează? Previziunea cercetătorilor de la Universitatea Babeș-Bolyai

sursa foto: pixabay

România a ajuns în vârful valului 5 al pandemiei Covid-19 și urmează în perioada imediat următoare o perioadă de stagnare sau chiar o scădere ușoară a numărului de cazuri zilnice, conform unui studiu al Facultății de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj.

„Am ajuns în vârful valului 5! Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni va începe o stagnare sau chiar o ușoară scădere a numărului de cazuri noi pe zi”, anunță cercetătorii de la UBB pe pagina de Facebook a proiectului.

Proiectul „Covid – 19 – Romanian Economic Impact Monitor. Impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei din România: date, analize și previziuni” urmărește să arate o ”imagine comprehensivă, actualizată în timp real a situației economiei românești”.

„Obiectivul principal al proiectului constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin realizarea și actualizarea frecventă a analizei situației generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor, a angajaților acestora, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală”, se arată pe site-ul proiectului.

În total, până luni, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.418.779 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 1.990.254 pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era luni de 11.884. De asemenea, la ATI erau internate 1.102 de persoane, dintre care 948 sunt nevaccinați.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.