Proiect de 200 de milioane de euro. Spitalul Județean Galați va avea o clădire nouă

sursa foto: pixabay
Spitalul Județean din Galați va avea o clădire nouă cu zeci de secții și săli de operație, dar și cu sute de paturi. Proiectul în valoare de 200 de milioane de euro a obținut toate studiile și documentele necesare și mai are nevoie de aprobarea Ministerelor Sănătății și Fondurilor Europene.
Membrii Consiliului Județean Galați au aprobat joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență, precum și dotarea acestuia cu toată aparatura medicală necesară.
Valoarea estimată de specialiști pentru această investiție este de 983 de milioane de lei.
Industria farma bate record după record: Românii au cumpărat medicamente cu plasa, anul trecut
„Am făcut încă un pas pentru a construi la Galați un spital nou și modern. Am aprobat astăzi o parte din documentația tehnică a acestei uriașe investiții, de aproape un miliard de lei, care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, astfel încât să putem accesa fonduri prin Programul Național de Reziliență și Redresare… După ce specialiștii au finalizat studiile de teren și detaliile de execuție pentru acest obiectiv, au fost introduse elemente noi pentru a adapta proiectul la ultimele cerințe tehnice și medicale din domeniu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean care are nouă etaje. Suprafață totală a noii clădiri va fi de peste 96.000 de mp și va avea 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI.
Potrivit proiectului în noua clădire vor fi Bloc Operator, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, de Chirurgie Toracică, de Neurochirurgie, de Chirurgie Plastică, de Oncologie, de Neurologie, spații pentru spitalizarea de zi și pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, farmacie, serviciu de sterilizare și de transfuzie sanguină, dar și multe spații tehnice.
Ministerele de resort au primit de studiul de fezabilitate, fișele de proiect și studiile de oportunitate ale acestei investiții.