februarie 22, 2024

Medic, vești proaste pentru români: ‘Numărul mic al persoanelor vaccinate va întârzia aplicarea măsurilor de relaxare’

sursa foto: digi24

Medicul Radu Țincu susține că numărul mic al persoanelor vaccinate va întârzia aplicarea măsurilor de relaxare în România. Declarația a fost făcută după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că relaxarea nu poate fi făcută imediat din cauza numărului mare de pacienți de la ATI.

Potrivit medicului Radu Țincu, cei mai mulți pacienți COVID internați în secțiile de terapie intensivă nu sunt vaccinați.

„Din păcate sunt foarte mulți pacienți în ultima săptămână internați în secțiile de terapie intensivă, ceea ce arată că varianta Omicron e preponderentă în rândul acestor pacienți. Știm că marea majoritate a celor din terapie intensivă sunt cu varianta Omicron, dar din păcate sunt pacienți nevaccinați”, a declarat Radu Țincu, medic primar ATI, la Aleph News.

Adrian Marinescu: ‘Anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, cred că deja am început-o’

Potrivit medicului, vaccinarea în masă a populației reprezintă singura soluție pentru relaxarea sau anularea restricțiilor.

„Deci, până la urmă, statusul de vaccinare reprezintă un scut de protecție care a permis țărilor din vestul Europei relaxarea măsurilor. Din păcate, în România, vorbim de o populație insuficient vaccinată și acest lucru va întârzia aplicarea măsurilor de relaxare”, a adăugat Radu Țincu.

Marea Britanie, prima țară care a renunțat la restricții, are peste 90% din populație vaccinată cu două doze și peste 60% din populație vaccinată cu a treia doză.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.