februarie 29, 2024

Lucrările de renovare la Maternitatea Polizu, pe ultima sută de metri

sursa foto: pixabay

Preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri că lucrările de renovare la Maternitatea Polizu se află “pe ultima sută de metri”.

“Suntem pe ultima sută de metri pentru renovarea Maternităţii Polizu. (…) Când am început renovarea aici, ştiam că este un drum greu, anevoios, însă ştiam că trebuie să ne asumăm această responsabilitate. (…) Azi vorbim de Maternitatea Polizu din Bucureşti, unitatea medicală cu cea mai mare Terapie intensivă neo-natală din ţară. Aici vin femei să nască din toată ţara. Gravide cu diferite afecţiuni fetale şi alte cazuri ce necesită intervenţia pentru bebeluşi încă din primele secunde de viaţă. Doar anul trecut s-au născut 3.640 de copii. Adică, aproximativ toate naşterile pe un an înregistrate în judeţe precum Hunedoara sau Olt, Vrancea, Buzău, Botoşani, Harghita sau Satu Mare. (…) 13% dintre nou născuţi au fost prematuri, iar 7% dintre aceştia cântăreau mai puţin de 1.000 de grame”, a afirmat Alexandrescu în cadrul conferinţei “Naştere curată: Renovarea Maternităţii Polizu”, potrivit Agerpres.

Prima țară din lumea care vaccinează anti-COVID copiii de la 2 ani

Ea a spus că lucrările de renovare şi modernizare sunt ample şi cuprind realizarea de sisteme şi instalaţii şi dotare cu mobilier.

“Avem renovarea şi modernizare a patru săli de travaliu, sală de lăuzie, 2 săli de pre-travaliu, două rezerve de terapie intensivă pentru lăuze post operaţie de cezariană şi blocul operator, dotarea cu sistem de ventilaţie, recablare, montare şi extinderea sistemului detecţie şi avertizare în caz de incendiu, realizarea sistemelor de acces, realizarea instalaţiei de distribuire a fluidelor medicale şi dotarea cu mobilier specific, (…) Am avut sute de donatori, dar avem nevoie în continuare de suportul vostru, pentru că suma totală pentru ceea ce ne-am gândit noi că aici este nevoie, putem ajuta .. 1 milion de lei. Este nevoie în continuare de suportul vostru. (…) Pe parcursul lucrărilor am constatat că nevoile sunt cu mult mai mari decât ce ne propusesem iniţial. Valoarea implicării noastre se ridică la 1 milion de lei. Am intrat pe ultima sută de metri şi ne dorim să finalizăm tot ce am început aici”, a mai arătat Alexandrescu, care a amintit că lucrările au început în urmă cu două luni.

Dr. Dana Oprescu, şef secţie la Maternitatea Polizu, a spus că, deşi clădirea este foarte veche, nu a suportat multe lucrări de renovare.

“Deşi este o clădire de prin 45, nu a prea suportat multe renovări. Deşi eu sunt de 24 de ani în acest spital, a avut loc o oarecare renovare, dar în niciun caz la dimensiunile acestea, acum vreo 20 de ani. După care nu s-a mai făcut nimic. (…) Arăta ca în anii 80”, a arătat medicul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.