februarie 22, 2024

Începe construcția Centrului de Mari Arși de la Spitalul Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu”

sursa foto: digi24

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, marți, contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie.

Potrivit Ministerului Sănătății, noua clădire va cuprinde două săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

În cadrul centrului de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

Valoarea investiției este de 56 milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.

„Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Lucrările de construcție a Centrului de Mari Arși de la Timișoara au început în luna iunie. Până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu-Mureș.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.