mai 21, 2024

Formaţiune tumorală uterină de aproape 10 kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Judeean Arad

sursa foto: pixabay

O echipă medicală de la Spitalul Judeţean Arad a extirpat de la o pacientă de 50 de ani o formaţiune tumorală uterină de aproape 10 kilograme. Intervenţia a durat peste 3 ore.

”O echipă medicală formată din medici de chirurgie şi de anestezie a intervenit chirurgical pentru a extirpa o formaţiune tumorală uterină, în greutate de 9,5 kg de la o pacientă în vârstă de 50 de ani. Intervenţia a durat mai bine de trei ore şi a presupus îndepărtarea formaţiunii tumorale şi efectuarea de histerectomie totală. Acum pacienta este conştientă, în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Secţia Clinică Chirurgie Generală I”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.
Potrivit sursei citate, din echipa medicală, care a efectuat investigaţiile imagistice şi intervenţia chirurgicală au făcut parte: doi medici primari chirurgie generală, doi medici rezidenţi chirurgie generală,
 doi medici specialişti şi un medic rezident  ATI, un  medic primar radiologie şi imagistică medicală şi trei asistente medicale.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.