iunie 26, 2024

Dieta cu orez brun

sursa foto: pixabay

Orezul brun este mai sănătos decât orezul alb, are un gust mai intens și o aromă specială care amintește de nuci. Conține numeroase minerale, vitamine, fibre și reduce riscul de diabet.

Dieta cu orez brun ajută la pierderea în greutate, dar și la recuperarea organismului. Dieta cu orez brun se ține 2-3 săptămâni și ajută la detoxifierea organismului. Cercetătorii spun că dieta cu orez brun scade riscul de a dezvolta diabet zaharat cu 11%.

Dieta cu orez brun nu presupune să te înfometezi pentru a scădea în greutate, poți mânca atunci când ți-e foame. Pentru a pierde kilogramele în plus nu trebuie să măsori porțiile de mâncare sau să numeri caloriile, deoarece orezul brun (și în acest caz ne referim la cel organic) are următoarele avantaje:

  • Contribuie la reglarea senzației de foame.
  • Inhibă pofta de dulce, de alimente grase și nesănătoase care îngrașă.
  • Menține nivelul glicemic în parametrii normali.
  • Este un aliment hrănitor care are 100 de calorii la 100 gr orez brun.

Leguma care îmbunătățește vederea, echilibrează tensiunea arterială și întărește musculatura

În cadrul acestei diete este indicat să mănânci porții mici de mai multe ori pe zi, în loc de porții mari la mesele principale ale zilei. Pentru a acoperi necesarul de lichid din organism se recomandă:

    • Ceaiurile din plante, mai ales din flori de tei, din coada-calului, mușețel, lămâie, mentă, ceai verde.
    • În timpul meselor nu se bea mai mult de jumătate de pahar de apă deoarece aceasta în cantitate mare poate reduce enzimele din stomac ce au un rol important în realizarea corectă a digestiei.
    • Apa plată, de izvor sau alte lichide se beau cu jumătate de oră înainte de masă, sau la o oră după ce s-a mâncat.
    • Nu se combină fructele cu legumele pentru că unele se digeră mai ușor iar altele mai greu.
    • Legumele pot fi servite proaspete în salate sau fierte în aburi.
    • Fructele se consumă proaspete, bine spălate, recomandate fiind și sucurile din fructe de sezon, bio.
    • Trebuie eliminate complet din alimentația zilnică sucurile cu aditivi, coloranți, zahăr și substanțe chimice de la supermarket-uri.
    • Se pot consuma porții mici de fasole și carne slabă pentru a asigura în organism necesarul de proteine și a menține masa musculară.
    • Nu se mănâncă prea multă carne pentru că se încarcă ficatul și nu se mai realizează o curățare eficientă a acestuia.

Recomandarea nutriționistului! Alimentul care absoarbe grăsimile și este bogat în vitamine

Pe perioada cât ții acest regim cu orez brun nu trebuie să servești deloc alimente nesănătoase.

Mod de preparare a orezului brun:

  • Se pun 2 căni de orez în apă, se schimbă apa de mai multe ori pentru a se realiza o clătire eficientă a acestuia.
  • Se pune orezul în apă la fiert, într-o oală, la foc mic.
  • Cantitatea de apă trebuie să fie suficientă, se va ține cont de faptul că orezul se umflă prin fierbere.
  • Timpul cât se lasă orezul la fiert este de 40-50 minute, din când în când se amestecă cu o lingură din lemn pentru a nu se prinde de oală.
  • La final se condimentează orezul fiert cu ceapă fiartă sau undită ce are un gust dulce, cu verdețuri proaspete, cu sare, piper, usturoi și eventual puțin ghimbir.
  • Orezul se poate amesteca cu ciuperci sau alte legume. Se poate servi cu salate din legume proaspete, crude, coapte sau fierte în aburi.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.