mai 21, 2024

Clinica Vocea Copilăriei sărbătorește 1 an de existență

sursa foto: pedagoteca

Clinica Vocea Copilăriei împlinește un an de existență, marcând un moment semnificativ în peisajul asistenței pentru copiii cu nevoi speciale. De la deschiderea sa, clinica a reprezentat un loc de siguranță și sprijin pentru copiii și familiile lor, oferind servicii de terapie de înaltă calitate și expertiză specializată.

Fondată de Rodica Firoiu, psiholog clinician-logoped cu o experiență de 17 ani în domeniul psihologiei clinice și al logopediei, Clinica Vocea Copilăriei și-a propus să ofere un mediu empatic și profesional pentru dezvoltarea și îngrijirea copiilor cu nevoi speciale. De la începuturile sale, clinica a fost un loc în care fiecare copil este tratat cu respect, înțelegere și susținere individualizată.

Cu o experiență de 17 ani în domeniul psihologiei clinice și al logopediei, Rodica Firoiu, psiholog clinician-logoped în cadrul Clinicii Vocea Copilăriei, s-a dedicat ajutorării copiilor cu nevoi speciale

În cadrul clinicii, Rodica Firoiu oferă o varietate de servicii de terapie, printre care se numără terapia cognitiv-comportamentală, terapia ABA, terapia ocupațională, ludoterapia, consilierea psihologică și logopedie. Tehnicile logopedice variază în funcție de diagnostic și vârstă, deoarece copiii cu nevoi speciale pot avea diferite tulburări de comunicare.

Rodica Firoiu este de părere că intervenția timpurie și serviciile de psihologie clinică și logopedie pot face o mare diferenta in dezvoltarea si recuperarea abilitatilor necesare pentru micuții care se confruntă cu probleme.

In calitate de psiholog clinician, Rodica a lucrat cu o multitudine de cazuri care implicau copii cu diferite nevoi speciale, inclusiv tulburari de comunicare, autism sau deficiente de invatare. Prin intermediul terapiilor adecvate, ea i-a ajutat la imbunatatirea abilitatilor de comunicare, socializare si a performantei școlare.

„Cercetarile (DiLavore, Lord, Risi) arata ca interventia timpurie poate imbunatati mult dezvoltarea copilului, aceste intervenții, pot ajuta copii sa învețe abilități importante. Aceste metode includ psihoterapia, terapia ABA sau logopedia pentru a ajuta copilul sa vorbească, sa se joace și sa interacționeze cu ceilalti. Conform rapoartelor Academiei Americane de Pediatrie, abordările de comportament și comunicare care ajută copiii cu autism sunt cele care oferă structură, direcție și organizare pentru copil, adițional participării familiei. Deși intervenția timpurie este extrem de importantă pentru recuperare, intervenția la orice vârstă este de foarte mult ajutor. Un copil cu tulburări de comunicare va întâmpina probleme când va vrea să comunice cu ceilalți, deoarece este posibil să nu înțeleagă anumite sunete sau să nu le poată pronunța. De asemenea, copilul poate întâmpina dificultăți în alegerea și ordonarea cuvintelor, precum și a structurării unei propoziții sau fraze”, a declarat Rodica Firoiu, psiholog clinician-logoped în cadrul Clinicii Vocea Copilăriei pentru newsone.ro.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.