iulie 12, 2024

Antibiotice Iași a dat lovitura: cifra de afaceri înregistrată în primele nouă luni din 2021

sursa foto: pixabay

Antibiotice Iaşi a realizat, în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri netă în valoare de 247,83 milioane lei, mai mare cu 21% în comparaţie cu valoarea realizată în perioada similară din 2020, exportul reprezentând 39% din aceasta, conform datelor remise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru producţia substanţei active Nistatina, Antibiotice deţine statutul de lider mondial, acoperind 55% din piaţa internaţională, se menţionează în raportul transmis BVB.

Valoarea profitului brut a fost, la finele lunii septembrie, de 18,68 milioane lei, la acelaşi nivel cu cel din perioada similară a anului trecut, şi cu cel planificat.

În primele 9 luni a anului 2021, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 15,3 miliarde lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului 2020.

Cercetătorii au răspunsul: care este ora de culcare optimă pentru un risc redus de boli cardiace?

Valoarea exportului de produse finite a fost de 60,02 milioane lei la nivelul valorii planificate atât din punct de vedere valoric cât şi din punct de vedere al marjei de profit.

Activitatea de producţie s-a concretizat în 244,7 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice
(unguente, creme, geluri), supozitoare, ovule, produse biocide, pe toate cele trei divizii de producţie. Valoric, producţia totală realizată în primele nouă luni este de 239,9 milioane lei.

Investiţiile planificate pentru anul 2021 sunt în valoare de 93,52 milioane lei, aprobate în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 21 aprilie. Pentru primele
9 luni au fost bugetate la un nivel de 43,02 milioane lei. Realizarea obiectivelor de investiţii la data de 30 septembrie 2021 a fost în valoare de 32,51 milioane lei.

Antibiotice S.A. şi-a început activitatea în anul 1955, fiind primul producător al substanţei active Penicilina din România şi Europa de Sud-Est. În prezent este cel mai important producător român de medicamente generice.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde peste 150 de medicamente de uz uman din 11 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activa (Nistatina) şi produse biocide.

Antibiotice Iaşi este listată la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997. Capitalizarea bursiera a Antibiotice la data de 30 septembrie 2021 a fost de 381,32 milioane lei.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.