februarie 29, 2024

Alexandru Rafila: ‘Decât reguli extrem de dure și nerespectate, mai bine relaxare și respect’

sursa foto: digi 24

Decât să existe în România reguli extrem de dure care nu sunt respectate, e mai bine să fie o anumită relaxare, cu respectarea riguroasă a regulilor, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că sunt mulți care fac o comparație între măsurile de relaxare luate acum și cele din vară.

„Cele din vară au fost luate pe un trend crescător constant, acum ne aflăm pe un trend descendent și sperăm să putem să îl menținem așa. Pentru acest lucru trebuie să înțeleagă toată lumea că trebuie să respectăm regulile. Decât să avem reguli extrem de dure, limitative care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare și cu respectarea riguroasă a tuturor acestor reguli. În paralel ne pregătim și pentru situația generată de apariția noii tulpini”, afirmă ministrul.

Bilanț coronavirus: 1.279 cazuri noi și 86 de decese

Faptul că sunt patru zile – 24 și 25 decembrie, 31 decembrie și 1 ianuarie – în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite nu înseamnă că „trebuie să transformăm aceste manifestări în vector de propagare a infecției. De asta este practic posibilă organizarea de manifestări în spații deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiție: populația să aibă un comportament preventiv”.

Rafila adaugă că autoritățile nu își doresc sancționări, dar unde se vor impune, se vor da.

„Eu cred că, dincolo de cetățeni, principalii avocați ai respectării măsurilor trebuie să fie operatorii economici. Trebuie să asigure respectarea tuturor măsurilor la toate tipurile de activități pe care le realizează. Este un lucru esențial și este cheia ieșirii din pandemie, alături de vaccinare și testare”, spune ministrul Sănătății.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.