octombrie 24, 2024

Alexandru Rafila, siderat de situația de la Spitalul Pantelimon: ‘Cine este vinovat să plătească’

sursa foto: digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că i se pare “absolut incredibil” ceea ce s-a întâmplat la Spitalul “Sfântul Pantelimon”, însă este de părere că nu trebuie blamat “în bloc” corpul medical şi a afirmat că cei vinovaţi trebuie “să plătească”.

“Mi se pare absolut incredibil ceea ce s-a întâmplat, dacă s-a întâmplat aşa, pentru că discutăm până la urmă în momentul de faţă de o anchetă penală în curs. Nu discutăm despre decizia unei instanţe, pentru că omorul deliberat, cum scrie acolo, este pentru mine greu de conceput şi mi se pare absolut inacceptabil, dar aş vrea să înţelegem un lucru. Când discutăm despre o anumită specialitate, o profesiune medicală, cred că trebuie să discutăm cu cei care practică acea profesiune sau specialitate pentru că ei sunt în măsură să poată să ne dea răspunsurile corecte”, a afirmat Rafila.

El a precizat că nu trebuie blamat “în bloc” corpul medical şi că se va deplasa la unitatea medicală pentru a se asigura că activitatea va continua.

“Trebuie să ne aducem aminte de tot ceea ce fac medicii şi nu trebuie să blamăm în bloc acest corp profesional. O să mă duc imediat după ce închei conferinţa cu dumneavoastră. (…) Mă duc acolo pentru că este o situaţia fără precedent. Noi trebuie să ne asigurăm că activitatea medicală la Spitalul “Sfântul Pantelimon” va continua. Vreau să discut cu şefii secţiilor din Spitalul Pantelimon, cu medicii de la Secţia de Terapie Intensivă şi să găsim împreună o soluţie. Presiunea publică de blamare a corpului medical in corpore nu cred că este un răspuns pe care trebuie să îl încurajăm. Cine este vinovat să plătească”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Doi medici de la Secţia ATI a Spitalului “Sf. Pantelimon” au fost reţinuţi miercuri de procurori pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte.

Este vorba de două doctoriţe de la Spitalul Pantelimon, acuzate că au provocat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.