iulie 5, 2024

Tu ai fi dispusă să încerci dieta Whole 30? Iată ce presupune

sursa foto: pixabay

Dieta Whole 30 este un regim de slăbit care a devenit extrem de popular. Îi încurajează pe adepţi să elimine alcoolul, zahărul, cerealele, leguminoasele, lactatele şi aditivii din dieta lor, timp de 30 de zile şi promovează o schimbare totală a stilului de viaţă. Multe persoane se bucură de beneficiile pe care Whole 30 le aduce. Tu ai fi dispusă să o încerci? Iată ce presupune!

Ce este dieta Whole 30

Dieta Whole 30 a fost creată în anul 2009 de doi nutriţionişti sportivi certificaţi care l-au promovat ca o modalitate bună de resetare a metabolismului. Dieta se concentrează pe ideea că anumite alimente trebuie eliminate din dieta ta, scrie clickpentrufemei.ro. Acest program este benefic atât pentru cei care vor să piardă în greutate, cât şi pentru cei care au intoleranţe la anumite alimente.

Cristina Șișcanu, despre dieta minune cu care a slăbit 4 kilograme

Ce alimente poţi consuma

Dieta îţi oferă o listă de alimente permise şi nelimitate. Spre deosebire de alte diete, nu este nevoie să măsori porţiile şi să numeri caloriile. De asemenea, cântărirea se face în prima şi în ultima zi a regimului. Iată ce alimente poţi consuma:

Carne: carne de vită, porc, cal, miel, pui, curcan, raţă.
Peşte şi fructe de mare: peşte, hamsii, creveţi, calamar, scoici, crab, homar etc.
Ouă: toate tipurile de ouă.
Fructe: fructe proaspete şi uscate, deşi se preferă cele proaspete.
Legume şi salată: toate tipurile de legume (inclusiv cartofi) şi salate.
Nuci şi seminţe: toate tipurile de nuci, înafară de arahide.
Grăsimi: avocado, uleiuri vegetale sănătoase precum uleiul de cocos sau de măsline.

Pandemia a crescut interesul românilor pentru sport

Cafea şi ceaiuri naturale.

Ce trebuie să eviţi

În timpul dietei trebuie să eviţi complet aceste alimente:
Zahăr şi îndulcitori artificiali: zahăr brut, miere, sirop de arţar, sirop de agave şi toate produsele care conţin aceşti îndulcitori.
Alcool: bere, vin şi băuturi spirtoase.
Leguminoasele: mazăre, linte, fasole etc.
Cerealele: chiar şi orezul integral.
Produse vegane: soia, tofu, sos de soia etc.
Lactate: lapte de vacă, capră, oaie, iaurt brânză, îngheţată etc. Este permis untul!
Produsele de patiserie, pastele, pizza, clătitele, îngheţata, fast-food, băuturile dulci, gustările, mezelurile şi alte alimente procesate.
Conservanţi şi potenţiatori de gust.

Reguli de urmat

Pe tot parcursul celor 30 de zile, nu ai voie să consumi un produs din lista alimentelor interzise, deoarece dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să o iei de la capăt. Toate alimentele se gătesc la abur, la cuptor, fierte sau cu un strop de ulei natural. Faţă de alte diete, avantajul este că îţi poţi forma un program aşa cum îţi doreşti. Nu există o regulă a orelor la care trebuie să mănânci sau a cantităţii pe care trebuie să o consumi. După această lună este indicat să introduci alimentele eliminate anterior treptat.
Această dietă nu este recomandată pe termen lung, deoarece lipsa de leguminoase şi de cereale poate pe termen lung să ducă la un deficit de fibre. Totodată, persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate trebuie să evite acest program!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.