octombrie 24, 2024

Grevă spontană a medicilor ATI de la Spitalul Pantelimon – ce reclamă aceștia

sursa foto: Spitalul clinic de urgență ”Sfântul Pantelimon”

Medicii de anestezie şi terapie intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” au intrat, joi, în grevă spontană, asigurând doar urgenţele, garda şi tratamentul pacienţilor aflaţi în secţia ATI, a anunţat managerul spitalului, Bogdan Socea.

El a precizat că medicii “reclamă atitudinea şi climatul în care lucrează”.

“Medicii de anestezie şi terapie intensivă care sunt în spital au hotărât să intre într-o grevă spontană şi să nu dea anestezie la pacienţii cronici sau programaţi. Sigur, asigură urgenţele, garda, plus pacienţii care sunt în terapie. Au fost amânate, la prima oră, zece intervenţii. Au spus că pregătesc o hârtie în care vor semna toţi că îşi dau demisia din contractul cu gărzile şi cu spitalul”, a spus Socea.

Întrebat dacă va mai putea funcţiona spitalul fără medici ATI, el a răspuns: “Nu. Va însemna un blocaj”.

Doi medici, specialişti ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Bucureşti, au fost reţinuţi miercuri de procurori pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI. Este vorba de două doctoriţe de la Spitalul Pantelimon, acuzate că au provocat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.