octombrie 26, 2024

O premieră în Europa! Cea mai mare tumoră tiroidiană a fost operată în România

sursa foto: pixabay

Cea mai mare tumoră tiroidiană a fost operată săptămâna aceasta la o clinică privată din România la o pacientă în vârstă de 33 de ani, aceasta reprezentând o premieră în Europa, informează reprezentanţii unităţii medicale.

Intervenţia a fost realizată de medicul primar Chirurgie generală cu supraspecializare în Chirurgia endocrină şi tiroidiană Ionuţ Sandu.

“Intervenţia a vizat o pacientă în vârstă de 33 de ani cu o guşă tiroidiană gigant. (…) Cazul este unic, reprezentând cea mai mare tumoră tiroidiană operată înscrisă până în prezent în Registrul European de chirurgie endocrină. Datorită complexităţii intervenţiei şi pentru siguranţa pacientei, a fost utilizată o tehnică avansată – neuromonitorizarea intraoperatorie (IONM) a nervilor laringieni. (…) Din cauza vascularizaţiei foarte abundente şi a dimensiunilor gigant ale tumorii (greutate 1.580 g, diametrul tumoral 36 centimetri), o astfel de intervenţie durează în mod obişnuit 5 – 6 ore. Dar mulţumită dispozitivelor de sigilare vasculară şi a dispozitivului de neuromonitorizare cu care este dotat blocul operator, intervenţia a durat 2 ore”, arată sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, operaţia de tiroidă a decurs fără complicaţii, iar pacienta se recuperează rapid şi a fost externată la doar o zi după intervenţie, fără dureri şi fără riscuri.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.