ianuarie 8, 2025

Raed Arafat, către medicii plecați în Tunisia: ‘Nu este o misiune ușoară’

sursa foto: digi24

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a urat succes cadrelor medicale care urmează să plece luni în Tunisia pentru a oferi sprijin personalului sanitar din această ţară în lupta cu virusul SARS-CoV-2, subliniind că misiunea nu va fi una uşoară.

Echipa este formată din cinci medici şi opt asistenţi medicali. “Nu pot decât să le doresc succes colegilor noştri care vot merge acolo, nu este o misiune uşoară, cum nu au fost nici celelalte unde au fost. Echipe medicale de la noi au fost în Italia, au fost în Republica Moldova, au fost în Slovacia, au fost apreciate de prietenii noştri din fiecare din aceste ţări şi acum mergem într-o altă regiune, într-o altă zonă, unde într-adevăr este nevoie şi unde sunt implicate mai multe ţări din vecinătate”, a declarat Arafat.

Solidaritate în pandemie: Medici și asistenți din România pleacă în Tunisia

El a amintit că salvatorii români intervin în acest moment în mai multe ţări.

“Acum avem intervenţii pe mai multe paliere. Avem incendiile de pădure din Grecia, unde suntem una din mai multe ţări care intervin acolo şi asistă prietenii noştri de acolo într-o situaţie destul de dificilă. Suntem în Macedonia cu Forţele Aeriene Române şi cu un avion care a făcut mai multe misiuni şi care mai rămâne să continue misiunile de stingere în zona unde sunt incendiile de pădure în Macedonia de Nord. Şi, acum, avem misiunea de asistenţă către Tunisia şi mai vin alte misiuni cel puţin pe partea de vaccin, care se fac în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din România şi care ia legătura şi discută cu ministerele Sănătăţii din ţările care primesc donaţiile de vaccin sau ţările care au hotărât să cumpere dozele de vaccin”, a precizat Raed Arafat.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române va asigura transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Astra Zeneca, teste antigen, precum şi materiale sanitare, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8 grade C.

Materialele sanitare donate sunt măşti FFP2 şi FFP3, măşti chirurgicale şi teste antigen, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.