iulie 8, 2024

Medicii Radu Țincu și Adina Alberts, schimb de replici pe tema eficienței Ivermectinei în cazul pacienților cu COVID

sursa foto: pixabay

Medicul Radu Țincu și Adina Alberts s-au contrazis pe tema eficienței Ivermectinei în cazul pacienților cu COVID, în direct, la Antena 3.

Radu Țincu a explicat că „sunt patru entități internaționale care nu o recomandă în cazul pacienților COVID-19 decât în studii clinice”, în timp ce Adina Alberts susţine că Ivermectina ar trebui introdusă în protocolul de tratament pentru pacienții COVID-19 din România.

„Autoritatea Federală a Medicamentului (FDA) a emis în februarie o astfel de recomandare: a nu fi utilizată decât în studii clinice.” a spus Radu Țincu.

Dieta potrivită pentru fiecare grupă sanguină

Adina Alberts l-a contrazis imediat. „Nu este adevărat. FDA nu a recomandat asta. A lăsat la latitudinea fiecărui medic dacă o folosește sau nu”.

„Agenția Europeană a Medicamentului lansează acum în martie aceeași recomandare. A faptului că Invermectina poate fi folosită doar în studii clinice.

Ministrul Sănătății, ieșire dură: ‘Nu mi se pare că raportarea este la nivelul la care ar trebui să fie. Nu mi se pare că vedem tot adevărul’

Producătorul medicamentului emite tot în martie recomandare de a nu se folosi decât în studii clinice.

Ieri, OMS, după ce a analizat 16 trailuri clinice, care au înglobat 2400 de pacienți, vine cu recomandarea că Invermectina să se folosească doar în studii clinice, pentru pacienții COVID-19. Și argumentează de ce face această recomandare: pentru că studiile clinice publicate erau pe un număr insuficient de persoane, nu aveau semnificație statistică, nu întruneau criteriile de cercetare științifică, multe din studii erau cu persoane care primeam doze total aleatorii de Invermectina și ulterior erau comparate din punct de vedere statistic.

O să va spun și de ce în studii clinice. Pentru că se fac decât în instituții de cercetare clinico-medicale. E nevoie de o acreditare internațională. Tocmai că să evite anumite erori ale cercetării științifice. Sunt total de acord să demarăm aceste studii clinice.” a continuat medicul Țincu explicația.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.