iulie 8, 2024

Cătălin Cîrstoiu intervine în cazul lui Florin Piersic: ‘Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare / I-am trimis un mesaj directorului de la Balș’

sursa foto: digi24

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, a oferit comentarii cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic care a fost transferat de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.  Cîrstoiu a evidențiat importanța înțelegerii originii infecției care a afectat proteza de genunchi a actorului. A explicat că este esențial de determinat dacă infecția este una imediată intervenției chirurgicale de acum 5 ani sau una apărută ulterior.

„E foarte important de știut dacă infecția este una imediată intervenției chirurgicale de acum 5 ani și care a mers așa lent, ceea ce ce e posibil, sau în egală măsură este posibil să fie o infecție apărută ulterior. Pentru că la acești pacienți orice infecție de focare, adică dacă ai un abces, o infecție, poate da în sânge bacterii care ajung în primul rând acolo unde e implantul. Implantul e un bun loc pe care se fixează bacteriile”, a spus managerul Spitalului Universitar în emisiunea lui Marius Tucă.

Vești despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medici: ‘Este cooperant și mănâncă singur’

El a exprimat opinia că tratamentul trebuie să fie efectuat într-un spital mare, pluridisciplinar, care să ofere suport și din alte specialități medicale, cum ar fi chirurgia cardiacă. Cîrstoiu a subliniat importanța continuării tratamentului de către chirurgul care a efectuat inițial intervenția deoarece acesta cunoaște istoricul pacientului și evoluția afecțiunii.

„Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare, într-un spital pluridisciplinar, pentru că în orice moment poți să ai nevoie de chirurgie cardiacă, de dializă. Spitalul Foișor e un spital specializat pe doar ortopedie. Adică îi trebuie niște suporturi de la alte specialități. Acel chirurg care a pus prima oară implantul trebuie să se ocupe de cazul ăsta până la final, pentru că știe ce a făcut prima oară, știe evoluția”, a explicat Cîrstoiu.

Managerul Spitalului Universitar a evidențiat că procesul de tratare a unei infecții poate dura luni de zile și a subliniat necesitatea asanării oricărui focar septic. În acest sens, el a transmis un mesaj directorului medical de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş”, atrăgând atenția asupra importanței soluționării problemei locale în astfel de situații.

„În momentul ăsta trebuie asanat orice focar septic. E proces de durată, poate dura luni de zile poate. I-am dat un mesaj directorului medical de la Balș, din proprie inițiativă și i-am spus: ai mare grijă până nu rezolvăm problema locală, în astfel de situații, problema nu se rezolvă. I-am dat un sfat”, a conchis Cîrstoiu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.