iulie 1, 2024

Avertismentul Mihaelei Bilic: ‘Cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă pentru siluetă’

sursa foto: pixabay

E sezonul cireșelor, mulți dintre noi le preferăm, însă medicii trag un semnal de alarmă cu privire la cantitatea pe care o consumăm zilnic. Dr. Mihaela Bilic ne atenționează și ne spune să avem grijă la câte cireșe mâncăm pentru că aceste fructe se află în topul celor care îngrasă. Motivul este cantitatea ridicată de zahăr pe care aceste fructe o conțin.

„Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice. Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte. Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă” spune medicul Mihaela Bilic, potrivit Antena 3.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.