ianuarie 9, 2025

Se redeschide Spitalul Foișor. Care va fi procedura de internare

sursa foto: pixabay

Spitalul de Ortopedie Foişor, care timp de peste o lună a funcţionat ca spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID, anunţă că probele biologice recoltate după procedurile de dezinfectare şi nebulizare au ieşit negative, iar de luni internarea primilor pacienţi aflaţi prioritar pe listele de aşteptare. Pacienţii aflaţi pe listele de aşteptare au fost contactaţi personal de către medicii curanţi şi îndrumaţi procedural pentru a fi internaţi atunci când finalizează obţinerea biletului de trimitere pentru internare de la medicii de familie.

”Toate probele biologice recoltate până la momentul de faţă sunt negative, iar procesul de validare procedurală continuă. Pacienţii aflaţi pe listele de aşteptare au fost contactaţi personal de către medicii curanţi şi îndrumaţi procedural pentru a fi internaţi atunci când finalizează obţinerea biletului de trimitere pentru internare de la medicii de familie. Luni va începe internarea primilor pacienţi aflaţi prioritar pe listele de aşteptare”, au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România

Aceştia precizează că va fi o procedură de internare în paşi clar stabiliţi, care cuprinde verificarea documentelor de internare, întocmirea formelor de internare, testarea rapidă a pacienţilor vaccinaţi cu ambele doze de vaccin sau testarea RT-PCR a pacienţilor nevaccinati, cu mijloacele proprii ale spitalului. Spitalul prin sprijinul ASSMB dispune de linie testare RT-PCR cu capacitate de 24 probe concomitente. După validarea probelor, pacienţii vor fi conduşi în saloane.

După demararea internărilor de luni, se va reface o analiză a procedurilor de internare, astfel ca în zilele următoare să crească numărul pacienţilor internaţi şi să înceapă şi programul operator.
Pacienţii vor primi individual informaţii în timp util de la medicii curanţi cu care au ţinut legătura.
Sâmbătă, conducerea spitalului anunţa că se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curăţenie înaltă, dezinfecţie înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafeţelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare vor fi reluate etapele pentru resecurizarea circuitelor iniţiale.
Spitalul de Ortopedie Foişor a devenit spital COVID din 10 aprilie, când evacuarea pacienţilor cu afecţiuni ortopedice, unii dintre ei operaţi, urcaţi noaptea în ambulanţe sau în maşinile rudelor, a provocat reacţii puternice şi critici vehemente atât din partea corpului medical, dar şi a organizaţiilor de pacienţi şi a politicienilor. Decizia transformării în spital COVID a venit pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesitau internare la Terapie Intensivă.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.