MedLife semnează un contract de credit de sute de milioane de euro. La ce vor fi folosite fondurile

sursa foto: pixabay
Reprezentanţii MedLife Group semnează marţi un contract de creditare în valoare de aproximativ 143 de milioane de euro, potrivit unui comunicat remis de companie.
Sindicatul de bănci care acordă creditul este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.
Fondurile vor fi folosite de MedLife pentru consolidarea şi extinderea grupului medical la nivel naţional, prin dezvoltarea spitalelor regionale, unde pacientul să beneficieze de întreaga complexitate a actului medical, conform comunicatului.
Potrivit reprezentanţilor MedLife, un accent important va fi pus şi pe dezvoltarea programelor şi proiectelor în context pandemic, proiecte ce ţin de zona de prevenţie, oncologie şi radioterapie medicală, tehnologizare şi digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului, trecut sau nu prin infecţia COVID-19, care are grijă de sănătatea lui şi care doreşte să-şi rezolve nevoile eficient, rapid şi sigur.
Nelu Tătaru atrage atenția: Bolile cardiovasculare opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul
Preşedintele MedLife Group, Mihai Marcu, a amintit că în acest an compania va continua investiţiile în cercetare.
“Vom continua demersurile de cercetare iniţiate încă de la începutul anului trecut, demersuri care nu doar ne-au conferit un rol important în societate, dar ne-au poziţionat şi în calitate de watchdog regional în monitorizarea pandemiei. Aşa cum am anunţat cu o lună în urmă, am alocat între 3 şi 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruşi vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în Bucureşti şi va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie şi biologie moleculară din România. Totodată, menţinem ca prioritate programul de achiziţii, dar şi consolidarea infrastructurii medicale la nivelul unităţilor din întreaga ţără, astfel încât pacientul să poată avea acces rapid la servicii medicale, în orice zonă s-ar afla”, a menţionat Mihai Marcu.
MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 de milioane euro, în creştere cu 25,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit reprezentanţilor companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creştere de 15% a cifrei de afaceri, precum şi o menţinere a profitabilităţii curente (marja EBITDA) la nivel de grup.