ianuarie 10, 2025

Vești bune, se reiau investigațiile: Computerul Tomograf de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara a fost reparat

sursa foto: pixabay

Computerul Tomograf al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara va fi repus în funcţiune, începând de joi. Piesa din cauza căreia aparatul s-a oprit a fost înlocuită, astfel încât investigaţiile imagistice vor fi reluate.

“Am reuşit să aducem piesa în timp record. Aseară a fost instalată şi s-au făcut probele, iar astăzi (joi – n.r.) vom repune în funcţiune CT-ul. Vreau să mulţumesc firmei care asigură mentenanţa pentru promptitudinea cu care a răspuns apelului nostru. De obicei, aducerea unei asemenea piese poate dura chiar şi o lună. Cei de la compania furnizoare au înţeles însă situaţia gravă în care ne aflam, dar şi faptul că unităţile de primiri urgenţe de la spitalele Municipal şi Judeţean riscau să intre în colaps din cauza numărului mare de pacienţi care aveau nevoie de investigaţii imagistice. Vom relua scanările atât în cazul pacienţilor COVID 19, care sunt internaţi în secţiile spitalului nostru, cât şi a celor care sunt aduşi de ambulanţele SAJ sau SMURD pentru evaluare în triaj. De asemenea, vom putea relua şi investigaţiile imagistice ale pacienţilor Non-COVID”, a declarat dr. Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalui de Boli Infecţioase Timişoara.
Managerul spitalului, medicul Cristian Oancea, a atras atenţia că este nevoie de un al doilea Computer Tomograf în unitatea medicală.
“Vreau să le mulţumesc colegilor manageri de la cele două spitale suport, Spitalul Judeţean Timişoara şi Spitalul Municipal, pentru că au reuşit, timp de aproape o săptămână, să asigure evaluarea imagistică a pacienţilor infectaţi cu SARS CoV2. Ştiu că a fost destul de complicat pentru Unităţile de Primiri Urgenţe din cele două spitale să facă faţă afluxului mare de pacienţi ce trebuiau consultaţi din punct de vedere imagistic. De acum, vom relua în unitatea noastră scanarea bolnavilor COVID 19. Rămâne însă acel semnal de alarmă, pe care l-am tras şi la începutul lunii ianuarie, dar şi săptămână trecută, atunci când spuneam că avem nevoie cât mai repede de un al doilea CT pentru back-up”, a declarat prof.dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
În ultimele 6 luni, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara s-au realizat aproape 10.000 de scanări ale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV 2 şi alte câteva mii, pacienţilor cu alte afecţiuni pulmonare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.