iulie 8, 2024

Tochitură de post. Mod de preparare

sursa foto: pixabay

În perioada postului meniul este destul de limitat, însă asta nu înseamnă ca nu ne putem bucura de preparate delicioase. Iată o rețetă de tochitură de post pe care o poți prepara ușor.  

Ingrediente

– 200 grame de soia cuburi

– 2 cepe mari

– 6 căţei de usturoi

– 1 cană de vin roşu sau alb

– 1 linguriţă cu vârf de bulion

– 1 linguriţă de sare

– 1 linguriţă de piper măcinat

– 1 linguriţă de cimbru

– 2 foi de dafin

– jumătate de linguriţă de boia dulce

– jumătate linguriţă de boia iute

– ulei

Ghiveci de legume, în stil mediteraneean – un deliciu

Mod de preparare

Cuburile de soia se fierb timp de 20 de minute în apă cu sare.

Se curăță ceapa, se spală şi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe. Bulionul se dizolvă în cana cu vin. Dacă doriți o aromă mai puternică, în apa în care fierbe soia se pune o ceapă tăiată în patru, 2 căţei de usturoi, piper, cimbru, dafin şi puţin vin. După ce a fiert soia, se scurge de zeamă şi se scoate într-o farfurie.

Într-un ceaun, se căleşte puţin ceapa în ulei cu sare şi un strop de apă. Se adaugă soia şi se amestecă bine. Când ceaunul sfârâie bine, se adaugă vinul, jumătate de cană de apă şi restul de condimente.

Se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 de minute, până când ceapa se topeşte şi sosul devine mai gros.

Tochitura se serveşte fierbinte alături de mămăliguţă caldă şi murături.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.