iulie 8, 2024

Românii sunt expuși zi de zi unui pericol uriaș. Avertismentul unui medic nutriționist

sursa foto: pixabay

Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulţi ştiu cât de periculoasă este. Carnea procesată, alături de ţigări şi alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni.

Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%, arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.

Nutriţionistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare, cu afecţiuni renale sau diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasulare de la consumul de carne procesată.

El recomandă reducerea pe cât se poate a consumului acestui tip de carne.

„Nu neapărat carnea în cazul cărnii procesate este problema, ci ceea ce se adaugă ca să o facă să reziste mai mult timp. Asta este legată de potenţialul de a genera în timp probleme cum sunt diverse cancere”, a spus Şerban Damian, nutriţionist pentru Mediafax.

Studiu privind riscul la reacțiile alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an.

În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.

Kg de carne consumată anual pe cap de locuitor în România:

2018 – 77 de kg

2017 – 72 de kg

2016 – 67 de kg

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.