Păr frumos și după 40 de ani? 5 reguli pe care ar trebui să le urmezi
Odată cu îmbătrânirea corpului, îmbătrânește și părul. De altfel, nu doar hormonii, ci și medicamentele administrate sau produsele pentru stilizarea părului afectează părul în timp.
Chiar dacă natura își va urma cursul, acest lucru nu înseamnă că părul dumneavoastră nu trebuie să arate sănătos și viguros, ca al unei persoane de douăzeci de ani.
Cu puțină îndemânare și timp, părul dumneavoastră poate să-și păstreze luciul, volumul și aspectul sănătos.
Iată câteva sfaturi, recomandate de profesioniști, pentru a avea un păr mereu tânăr.
Regula nr. 1 : Investiți într-o perie foarte bună de păr
Uitați de periile din plastic, care se găsesc peste tot, dar care rupe foarte ușor firul de păr.
O perie din păr natural, îmbinat cu peri din plastic, care distribuie la fiecare periaj uleiurile naturale ale părului pe toată suprafața lui, este cea mai indicată. Astfel, veți putea să vă aranjați părul mai ușor și, totodată, veți avea un păr strălucitor și mătăsos.
Dacă veți folosi o perie rontundă, tot din păr natural, pentru a tapa rădăcina firului de păr, veți obține și mai mult volum.
Regula nr.2 : Șamponul uscat nu este doar ceva foarte convenabil, ci un game changer
Dacă nu folosiți deja șampon uscat, atunci ar cam fi timpul. Spălatul părului prea des, îl poate usca și îl poate face să se rupă mult mai ușor (dacă aveți părul vopsit sau decolorat atunci această regulă este obligatorie).Spălați-vă pe păr nu mai des de odată la 2-3 zile, astfel uleiurile naturale ale părului vor menține hidratat părul. În zilele în care părul se va îngrașa, țineți la îndemână șamponul uscat , care va absorbi toate uleiurile din păr și va conferi volum.
Regula nr.3 : Hidratați părul mai mult
Nu trebuie să vă tundeți scurt, doar pentru că ați împlinit 40 de ani sau mai mult, însă, după vârsta de 40 de ani, părul necesită într-adevăr mai multă hidratare.
Hidratarea este cheia unui păr sănătos. Tundeți vârfurile părului dumneavoastră la fiecare 2 luni și investiți într-o mască de păr hidratantă. Uitați-vă ca măștile cumpărate să conțină următoarele ingrediente: keratină hidrolizată, care poate întări părul și îl vitalizează, ulei de măsline și unt de shea.
Pentru a avea un păr puternic, lăsați balsamul în păr să acționeze cât mai mult timp, până înainte de a ieși de la duș. De asemenea, clătitul părului de balsam nu ar trebui să dureze mai mult de 60 de secunde, pentru că altfel clătiți și elementele care hrănesc firul de păr (practic, acestea au menirea de a rămâne pe firul de păr păr până la următoarea șamponare).
Regula nr.4 : Adoptați un look mai lejer, ușor dezordonat
Niciun semn de îmbătrânire nu este mai evident decât o coafură foarte încărcată și îmbâcsită. Lăsați părul natural, în bucle lejere și nu mai încercați să folosiți zi de zi aparatele de coafat părul. Singurele efecte al acestora din urmău vor fi că vor face rău firului de păr, îl vor usca astfel încât acesta se va rupe mult mai ușor.
În plus, buclele foarte strânse și pline de fixativ nu doar că arată bătrânicioase, dar vă și înăspresc trăsăturile. Diametral opus, buclele mai lejere, naturale, dau părului un aspect tineresc, sănătos.
Folosiți un ondulator foarte gros, întorcând câte o șuviță de păr pe ondulator, apoi îi dați drumul și o prindeți cu o agrafă. Odată ce buclele s-au răcit, desfaceți agrafele, lăsați părul liber și treceți cu degetele prin păr de câteva ori, iar apoi umeziți-vă palmele cu apă de mare și treceți-le prin păr pentru a rămâne acel aspect natural cu șuvițe separate.
Regula nr. 5 : Ceea ce mănâncați este la fel de important ca și ceea ce punem în păr
Părul uscat, care se rupe ușor, este un semn că nu vă hrăniți cu suficienți nutrienți, cum ar fi grăsimile esențiale, proteinele și vitaminele. Pe lângă unghii și piele, problemele avute cu părul pot fi un semn clar că aveți o dietă dezechilibrată.
Pentru întărirea părului vă recomand:
- Proteinele: pește, fasole și nuci
- Zinc: carne, fasole și stridii
- Fier: carne slabă, pește și verdețuri (kale, spanac, etc)
- Biotină: ouă, căpșuni și zmeură
- Seleniu: nucile braziliene (Atenție! O nucă braziliană are 100% din necesarul zilnic de seleniu, iar dacă mâncați mai mult de 6 pe zi, pot deveni toxice cu timpul.)