ianuarie 10, 2025

Ghiveci de legume, în stil mediteraneean – un deliciu

sursa foto: pixabay

Dacă ţii post sau eşti vegetarian, legumele sunt aliatul tău. Acest ghiveci în stil mediteraneean este un deliciu, iată rețeta:

Ingrediente:

1 vânătă medie

1 dovlecel mediu

2 tulpini ţelină

100 g măsline, după preferinţă

1 lingură capere

1 ardei gras roşu

1 ceapă mare

100 ml ulei

4 linguri ulei de măsline

Hormonii stresului | Cum afectează dieta echilibrul hormonal

200 g roşii cuburi din conservă

100 ml vin alb

1 lingură zahăr

sare

piper

1 crenguţă busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele. Tai vânăta cuburi, presari sare şi o laşi la scurs 15 minute. O ştergi cu prosoape de hârtie şi o pui la prăjit în ulei, până ce e rumenită pe toate părţile, apoi o dai deoparte.

Tai ceapa julien şi o căleşti în uleiul de măsline până devine sticloasă, apoi adaugi tulpinile de ţelină feliate, ardeiul gras tăiat, dovlecelul făcut cuburi şi vânăta prăjită. Condimentezi cu sare, piper şi zahăr, apoi torni vinul, roşiile din conservă şi laşi să fiarbă până ce scade sosul. Adaugi caperele şi măslinele şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele.

Serveşti ghiveciul cald, presărat cu busuioc proaspăt tocat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.