Ghiveci de legume, în stil mediteraneean – un deliciu
Ingrediente:
1 vânătă medie
1 dovlecel mediu
2 tulpini ţelină
100 g măsline, după preferinţă
1 lingură capere
1 ardei gras roşu
1 ceapă mare
100 ml ulei
4 linguri ulei de măsline
Hormonii stresului | Cum afectează dieta echilibrul hormonal
200 g roşii cuburi din conservă
100 ml vin alb
1 lingură zahăr
sare
piper
1 crenguţă busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Cureţi şi speli toate legumele. Tai vânăta cuburi, presari sare şi o laşi la scurs 15 minute. O ştergi cu prosoape de hârtie şi o pui la prăjit în ulei, până ce e rumenită pe toate părţile, apoi o dai deoparte.
Tai ceapa julien şi o căleşti în uleiul de măsline până devine sticloasă, apoi adaugi tulpinile de ţelină feliate, ardeiul gras tăiat, dovlecelul făcut cuburi şi vânăta prăjită. Condimentezi cu sare, piper şi zahăr, apoi torni vinul, roşiile din conservă şi laşi să fiarbă până ce scade sosul. Adaugi caperele şi măslinele şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele.
Serveşti ghiveciul cald, presărat cu busuioc proaspăt tocat.