Descoperă masajul şi multiplele lui beneficii – efectele sunt imediate
Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, o piele fină şi fermă. De aceea, ar fi indicat ca masajul să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Efectele sunt imediate – durerile fizice sunt calmate, iar relaxarea şi optimismul te învăluie!
Printre beneficiile masajului amintim următoarele:
– calmează durerile fizice
Durerile de spate, de exemplu, sunt frecvente la orice vârstă. Durerile fizice, în general, ne afectează starea de bine și generează disconfort. Ceea ce nu știm, însă, este că masajul de relaxare are rol esențial în calmarea durerilor fizice. Frecvența cu care alegem să beneficiem de avantajele masajului de relaxare este și ea foarte importantă. Deși programul încărcat nu ne permite, specialiștii recomandă minim doua ședințe de masaj de relaxare pe lună.
– ajută la întărirea imunității
Cu toții căutăm soluții pentru întărirea imunității, iar masajul de relaxare ne poate veni în ajutor, dacă îl includem în rutina noastră săptămânală. Masajul de relaxare reușește să stimuleze organismului, oferindu-i acestuia forță să lupte împotriva virușilor cu care intră, zilnic, în contact.
– înfrumusețează aspectul pielii
Prin fermitatea pe care o aduce pielii, masajul de relaxare contribuie la înfrumusețarea aspectului pielii. Mai mult decât atât, masajul de relaxare poate fi un aliat de nădejde în lupta cu celulita, deoarece, prin masaj, are loc stimularea circulației limfatice, responsabilă cu eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime.
– ameliorează migrenele
Migrenele fac parte din viața noastră, mai ales atunci când avem zile solicitante, stresante, aglomerate. S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice asupra pacienților care suferă de migrene cronice.
– îmbunătățește postura corpului
Mai toți avem o postură greșită, încă din copilărie. Specialiștii vorbesc tot mai mult despre rolul pe care îl are masajul de relaxare, astfel că, doar o singură ședință de masaj de relaxare pe săptămână, ne poate susține în demersul nostru de imbunătățire a posturii corpului.
Tonusul muscular, tensiunea și circulația sanguină sunt și ele îmbunătățite dacă apelăm la masajul de relaxare. Sedentarismul, alimentația nepotrivită și hidratarea necorespunzătoare fac parte din rutina noastră zilnică și ne afectează starea de bine. Masajul de relaxare vine să contracareze efectele sedentarismului și alimentației greșite, aducând, asupra organismului, beneficii deloc de neglijat.
În pregătirea de dinaintea unui masaj, uleiurile esențiale sunt amestecate împreună cu uleiurile. Acestea ajută uleiurile esențiale să fie absorbite de piele fără riscul de a fi prea puternice și posibil, să realizeze arsuri, așa cum s-ar întâmpla dacă ai folosi doar uleiuri esențiale foarte concentrate.
Uleiurile esențiale sunt bine cunoscute pentru efectele lor extraordinare asupra sănătăţii și a stării de bine. Orice experiență care implică masaj şi utilizarea aromaterapiei, poate fi cu de o sută de ori mai bună decât o sesiune de masaj tradiţional!
Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru masaj
Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale care trebuie utilizate în timpul masajului, datorită proprietăților lor extraordinare de relaxare, sunt:
1. Uleiul esenţial de tămâie
2. Uleiul esenţial de mandarine
3. Uleiul esenţial din lemn de santal
4. Ulei esenţial de lavandă
5. Ulei esenţial White Angelica
6. Ulei esenţial de paciuli
7. Ulei esenţial de oregano
8. Ulei esenţial de bergamotă
9. Ulei esenţial de grapefruit
Modalităţi utilizare
Aplică uleiul de bază pe palmă, după care combină cu două-trei picături de ulei esenţial (din cele menţionate mai sus). Alege acele uleiuri esenţiale care sunt potrivite cu scopul şi cadrul masajului. Freacă palmele pentru a încălzi soluţia obţinută, după care poţi aplica pe piele.